Elizabeth Center

Kolila Village, Tanzania

Het eerste en nog steeds lopende project van de Florentina Foundation is het Elizabeth Center, een opleidings- en educatiecentrum voor Masai kinderen en jonge vrouwen. De afgelopen jaren behoort de lagere school tot de beste 10% presterende scholen in Tanzania op basis van de uitslag van de landelijke toets, vergelijkbaar met de CITO-toets in Nederland, aan het eind van het laatste schooljaar.

Neem hieronder een kijkje bij de projecten die jij kan steunen, of bij de projecten die al gerealiseerd zijn.

Programma's in Tanzania

Het is op verschillende manieren mogelijk om het Elizabeth Center te bezoeken:

  • Support trip: draag letterlijk een steentje bij door deel te nemen aan een support trip. Er zijn reeds 14 support trips geweest;
  • Stage: de afgelopen jaren liep een aantal studenten gedurende de zomermaanden stage;
  • Hostel: verblijf in het hostel op het terrein van het Elizabeth Center;
  • Mt. Kilimanjaro & Mt. Meru: beklim de Mt. Kilimanjaro of Mt. Meru en bezoek het centrum - het Elizabeth Center bevindt zich namelijk op weg naar het Kilimanjaro Airport om de hoek.

Bij interesse, neem vooral contact met ons op.

Het Elizabeth Center is vernoemd naar Elisabeth Gruyters

Elisabeth Gruyters, geboren op 1 november 1789 in Leut bij de Maas, was de stichteres van de ‘Congregatie van de Zusters van Liefde van de H. Carolus Borromeus’. In Maastricht, domicilie van de congregatie, staan ze ook wel bekend als "De Zusters Onder de Bogen". De doelstelling van de congregatie is zorg voor zieken en behoeftigen en onderwijs aan arme kinderen. “Toen Elisabeth Gruyters overleed op 26 juni 1864, had ze andere vrouwen geïnspireerd die zich, zoals zijzelf, geroepen voelden God oprecht te dienen door hun naasten te dienen. Vandaag de dag hebben de Zusters van de Congregatie van Moeder Elisabeth zich verspreid over vele gebieden van de wereld en proberen haar voetsporen te volgen en haar charisma handen en voeten te geven naar gelang de noden van de mensen in de tijd waarin men leeft en de plaats waarop men staat.” (Uit: Elisabeth Gruyters, stichteres van een congregatie.) De zusters waren onder meer in Nederland de oprichters van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam en wat nu bekend staat als de Isala Klinieken in Zwolle.

Florentina Foundation

Helpt lokale ondernemers (educatieve) projecten opzetten en ondersteunen die duurzaam worden ingebed in de lokale omgeving en die uiteindelijk op eigen benen kunnen staan.

Over ons

sponsorgeld

Van het sponsorgeld gaat
98,3% naar de gesteunde projecten

Zelfvoorzienend

De stichting steunt projecten die op termijn zelfvoorzienend zijn

projectbezoek

Het is mogelijk om elk project te bezoeken