Lotte van Selm treedt toe tot het bestuur

Per 18 maart is Lotte van Selm bestuurslid van de Florentina Foundation.

Per 18 maart is Lotte van Selm bestuurslid van de Florentina Foundation. Naast haar enthousiasme voor de stichting is ook haar kennis op het vlak van zorg een toegevoegde waarde. Dit biedt ons mogelijkheden moeders en kinderen in ontwikkelingslanden nog beter te ondersteunen bij hun educatieve en algemene ontwikkeling.

“In januari 2023 ben ik voor vijf weken in Tanzania geweest. Doordat ik in een huisje op het Uhai Center (het nieuwste project van de Florentina Foundation) verbleef, heb ik dit prachtige land van dichtbij meegemaakt. Ook heb ik ervaren hoe de lokale bevolking leeft, wat er binnen het Uhai Center speelt en heel veel lieve en inspirerende mensen mogen ontmoeten. Het Uhai Center is vooral gericht op het organiseren van een dagopvang, met inmiddels meer dan 50 kinderen, zodat ouders kunnen werken. Daarnaast wordt er hard gewerkt op de bananenplantage, een nieuwe bron van voedsel en inkomsten.

Mijn tijd in Tanzania heeft mij veel moois gebracht. Over mijn ervaringen heb ik uitgebreid geschreven in mijn verschillende blogs. Ik vind het geweldig dat ik actief betrokken kan blijven als algemeen bestuurslid van de Florentina Foundation.

Ik werk in het dagelijks leven als Consultant Zorg bij organisatie- en managementadviesbureau CINX, waar ik me voornamelijk bezighoud met maatschappelijke vraagstukken, zoals de transformatie naar een toekomstbestendige zorg in Nederland en de rol van technologie hierin. Het is leuk om niet alleen binnen Nederland bezig te zijn met maatschappelijke vraagstukken maar hier ook in andere delen van de wereld een bijdrage te leveren.”

Zelf benieuwd naar het Uhai Center? Ga dan mee op onze support trip.

Foto's

No items found.