Reaching Peak team van Deloitte overhandigt $8.000 aan het Uhai Center

De actie ‘From peak to plate’ haalt ruim $8000 op voor het Uhai Center.

Het Reaching Peaks team van Deloitte heeft een heerlijke eerste nacht in Tanzania gehad, als we in de ochtend van 5 oktober naar het Elisabeth en Uhai Center in Arusha worden gereden. Dit Uhai Center is een opvangcentrum voor Tanzaniaanse kinderen van alleenstaande jonge moeders en hun kinderen. Hier krijgen ze onderdak, verzorging én educatie! Via de Florentina Foundation hebben we met onze actie ‘From peak to plate’ ruim $8000 voor hen opgehaald. Dit om ondersteuning te bieden via het voedselprogramma waarbij ze zowel eten van de lokale markt kunnen kopen, zoals maïs, als ook investeren in bananenbomen en vee.

In de bus blazen we ballonnen op, waarvan er soms zelfs een bijna ontglipt via het raam. We hadden geen simpeler maar ook geen passender item kunnen meenemen. De kinderen, van 3 tot 8 jaar, vinden het geweldig! Lachend, dansend en springend staan we zo met elkaar ballonnen over te ‘gooien’. Hier zijn geen woorden via een gemeenschappelijke taal voor nodig, overgooien is al genoeg. Af en toe hoor je een harde ‘pang’, maar dat deert niet, ballonnen genoeg! Het ballonnen spektakel zorgt voor veel emotie onder zowel de kinderen als het Reaching Peaks team.

Vervolgens worden we rondgeleid door zuster Imma, die hier alles heel goed reilt en zeilt. Met 85 jaar is ze nog onwijs fit en goed bij geest met scherpe humor. In de stal met de geiten en koeien, staat inmiddels ook al onze ‘eigen koe’, gekocht met de mooie donaties. Na een rondleiding door de moestuin planten we zelf ook de eerste bananenbomen. Dit zijn niet de gele bananen zoals wij die in Nederland kennen, maar groene. Die zijn wat minder zoet en eten ze als een soort aardappels. We krijgen nog een paar pannenkoeken en een drankje. Na nog een groepsfoto gaan we weer op pad. Niet zonder dat een paar van ons met veel moeite gedag moeten zeggen tegen een paar knuffeligere kleintjes. Met hun vrolijke en al hele warme kleertjes, soms zelfs met een muts op, en lachende gezichtjes is het immers ook moeilijk om afscheid te nemen. Ergens voorbij de school wordt ons nog getoond hoe ze hier van de maïs gekocht op de markt meel maken. Het bezoek heeft ons laten zien hoe tijd, energie en liefde van veel verschillende mensen in een tijdsspan van 2 jaar (!) kan resulteren in een heus klein autonoom dorp: respect!

Foto's

No items found.